2011-05-20/22 Trestads Jakthundsförening - hundkurs

Efter kursen i Småland som var rätt givande, tackade jag ja till en plats i

hundkursen hos Zandra i Vänersborg. Start fredag, efter jobbet med lite teori nere i gillestugan, medans Myntas terriervalpar höll på för fullt att brottas och kämpa med varandra. Så himla roligt att höra hur de små redan är så himla stora och murrar och fräser! Kursledaren Gert hade jag redan träffat tidigare, närmare bestämt i fjol, när Svanti och jag gick kursen för Kurt från Orust. Då höll hon i teorin innan praktiska kursen började.
Visst, vill vi alla att få stopp på hunden och visst vill vi att den är uppmärksam på oss och visst vill vi bli ett team med våra hundar…. Många fina ord och mycket man önskar och vill åstadkomma!

Dagen därpå körde vi hårt! Fick en hel del tipps och tricks att lära mig, framför allt att det krävs lite teknik bakom ”korrigeringen i dressyrlänken” inte lätt att korrigera rätt, märkte jag, som annars tycker Svantisen funkar bra. Han kan väl komma lite snabbare vid inkallningen och gärna låta bli bli upphetsat…. Men inte hade jag tänkt på att han inte ens får titta på Mynta (som började lukta gott….) Hade nöjd mig med att han sitter bredvid mig. Nej, han ska inte ens få titta, då jag inte vill att han parar sig med henne! Då tog Gert i kopplet och visade och paff det gick! Till sist klängde han på mitt ben ”Matte, jag vill verkligen innnntttee titta!!!” och tittade på mig och bara mig! Nåväl, wow, det trodde jag inte funkar!
Några mysiga fika pauser blev det och utvärdering av dagens kurs, och alla var taggade för dagen efter! Ja, det ger verkligen mersmak att träna ihop och ha roligt ihop!
Idag regnade det tyvärr en hel del, men det fick oss inte att låta bli och trampa runt på Zandras framtida hästhage, ha, ha! Vi tränade och tränade, Johan med lilla Scott hängde med idag och alla skötte sig väl!
Tack Zandra för att bjuda in till denna fina kursen!!!!!

 

********