2011-06-02 Svante och jag på Elmias jaktmässa

 

Då det gick så bra i lördags fick vi gå upp tidigt imorse för att köra till Jönköping och möta Lars som tog in oss vid utställare entrén. Vi träffade de andra tre ekipagen som skulle gå med oss. Det var Peter med sin springer spaniel, Carolin med sin wachtel och en gråhund, kika som vi, en Boda-viltsvins-träning som blev frågade om de ville hänga med. Lite nervösa var vi allihop, speciellt när vi såg, vilka mängder som kom för att titta! Jägareförbundets Jöns-Lennart (som vi hade träffat när vi gick viltsvinskursen i Agusas Vilthägn) höll i tal innan Lars tog mikrofonen och berättade vad och hur och lite om hundarna.

 

 

Han kommenterade hela tiden så folk förstod varför vissa hundar betedde sig på ett visst sätt. Vid andra släppet släppt vi Svante först, han hittade grisarna som hade grävd ner sig under granris. De ville verkligen inte alls komma fram och hade lärt sig: Motstånd hjälper! Svantisen fick sticka in käften under riset då kom det ut en arg galt och showen var igång. Alla hundar vallade grisarna, dem gjorde utfall och några gånger var det ombytta roller: gris är sur på hund och jagar den. Men inte allför länge, he, he. Vid ett tillfälle fick Peter hoppa upp i staketet, den arga galten gick till attack innan hunden följde efter igen. Roligt var det, måste jag säga! Applåd blev det och Svantisen var mycket nöjd med sysselsättningen. Inte riktigt lika nöjd var han när vi fick vänta och gå runt på mässan mellan visningarna. Vi hade roligt och åt viltsvinskebab, drack Cola och kollade vad som bjuds på alla de tusen monter. Jag fastnade för ett aimpoint rödpunktssikte, måste nog skaffa ett sådant! Köpte lite kläder och signalhalsband till Gps-halsbandet, nå och lite smått och gott. Vi stannade tills porten stängdes, köpte milkshake på vägen hem och tyckte att dagen var bra!!!

 

Fredrik hade filmat ena visningen och nu ligger det på youtube. Så om du är nyfiken på hur hundarna jobbade, kolla gärna på länken nedan. Ha så roligt! Önskar Svante och jag!

 

 

 

FILM: Svante i viltsvinshägn på Elmia, Jönköping

 

********