2011-10-16 Styckningen med älglaget.

Nu hade älgarna hängt färdigt och det var dags att ha en rolig stund ihop och stycka. Tänkte inte att det skulle ta hela dagen, men det gjorde visst det! Innan styckningen, var jag och Tommy iväg och släppte terriern hemma, bara för att släppas utan stora förväntningar. Nå, det gick bra, han hittade något, vi fick aldrig veta vad, drog iväg med det norrut och var tillbaka efter halv timmen. Så hade han fått sitt och jag kunde med gott samvete ägna mig åt älgben, köttfärs och grytbitar.

Det tar allt sin tid att stycka 5 älgar! Speciellt när vi ska vara noga att skrapa loss allt som går! Det som inte gick att skrapa rent eller det som inte dög till människoföda, togs med av hundägarna. Själv hade jag en påse till hunden med mig hem som var bra tyng!.... Sen återstod det bara att mala ner allt till ”hundköttfärs”, koka det och konservera i tätslutande glasburkar. Nu har jag 7 två liters burkar med hundmat. Tror det räcker långt det!

Nåväl, det var ingen nöd på oss heller: I en paus fick vi grillade älgfilé, potatismos och lök! Det höjde styckningsmoralen! Hemma kokade vi en sagolik god köttsoppa av märgbenen jag tog med hem! Både vi och terriern var nöjda med dagen!

 

********