2011-12-10/11 Ut till skogs bara!!!!

Varit ute nu till helgen och visst hade vi fina jakter. Jättefina jakter och det var nära några gånger att det smällde. Frosten hade hälsat på bägge dagarna och det 

var ju så himla vackert att köra igenom landskapet och se det vita glittrande i grenar och kvistar och fält. Jakten i lördags resulterade i en mycket nöjd matte som först varit lite sur. Varför? Ja, lilla terriern sökte fint direkt när jag släppte honom. Han hittade inget inom tidsramen på 10 minuter innan han hörde Kia gå igång och då var det ju mycket bättre att springa dit och kolla, något som inte uppskattades av mig. Som tur var hittade han ett eget rådjur att jobba med på vägen dit och bägge hundar drev på varsitt djur. Sedan kom Trixi och hängde på en stund. Var ingen bra ide att släppa tre hundar samtidigt i en såt som inte var stor nog för det. Efter att han hade drivit och wow, återkommit till mig, hittade han ett nytt djur och nu hängde Trixi på lite längre. Nå, ska inte klagar, vi hade roligt och jag lyfte bössan några gånger då jag trodde att det var nära. Korvgrillning avslutade dagen, så klart!

Idag, söndag har vi varit upp mot Norge. Tanken var egentligen att jaga på Bullaren. Väl framme var det rejält mycket kallare där och snön hade blivit hårt skare som inte skulle vara någon ide för hundtassarna. Tommy ringde till Roland i Skee och frågade om vädret där, det var snabbt beslutat att åka dit istället.

Och attans vad det fanns rådjur i kullen vi gick igenom först! Mycket märkligt är det faktiskt. Några gånger finns det inte ett liv, andra gånger hur mycket som helst. Trixi släpptes på andra sidan såten, jag gick in över kullarna och det dröjde inte länge innan det blev drev på min lilla och något konstigt på wachteln. Hon skällde och rotade på samma ställe och efter en stund slog det oss: Hon har nog ställt älg. Mycket riktig det hade hon gjort, Nils skulle kunna ha skjutit ett perfekt skott om det inte vore så att älgjakten var slut. Typiskt.

Under tiden jag hade lyssnat på Trixi hade Svante fixat drevet hemåt igen. Det snurrade runt bakom mig, jag smög lite framåt för att kanske kunna närma mig något, men det bar iväg efter en stund över stora åkern upp i grannarnas kulle. Tja, bara vänta tills han kom hem igen.

Ett drev till blev det på bägge hundar, wow, vilket liv det var! Nu ligger lilla terriern nöjd och belåten och mätt här bredvid mig, bollen mellan tassarna: Kom igen nu matte, du kan väl putta den lite åt mig!!! Snälla!

Älskar hans härliga sätt att hålla på dagarna ut!

 

 

********