2013-02-24 Sora: spår nr. 4 + släpspår med älg

    Skam den som ger sig! La ett spår till lillan idag med, ett verkligen snör-rakt spår läng en åkerskant. Nu fick det går! När jag la spåret, hade jag svag medvind, perfekt! Tyvärr brusade vinden upp rejält under dagen och blåste dessvärre från helt fel håll när vi sedan, 6 timmar senare kom fram till spåret: rakt framifrån! Typiskt! Nu viste jag hur det skulle gå: lite zick-zack och näsan i vinden, exakt så blev det. Vinden hade dragit runt på spåret så hon gick upp till 20m vid sidan om ibland, näsan uppe, då alla doftämnen nog bara flög omkring henne som flygorna runt hästar på sommarbete. Men vi kom fram, jag behövde inte hjälpa till mer än en gång med att kalla på henne att jobba: ”Spår!”. Hon fick sig några köttbullar framme och lite bocke-bus, sen bar hon klöven tillbaka till bilen.
    I bilen väntade min trogna Svante med förväntan, då jag hade plockat med mig älgbenet som vi skulle träna med. Jag tog några släpspår till honom, han bara älskade det! Även några ”Spår-Apport!” blev det av! Det är för sött att se hur lilla terriern bär på stora älgbenet så himla glad och arbetsvillig! 
    Även lilla Sora fick sig två släpspår som jag gick i linan med henne, självklart, hon har ju ingen susning om apportering än! Just släpspår går kanonbra och hon förstår exakt vad jag vill. Klart, hon ser mig ju gå iväg med klöven och mitt spår samt älgens släp är monster doften för henne! Hur svårt kan det vara?! Inget alls.
    Lägger hit en foto från gårdagen, då jag inte hann med att pilla fram telefonen idag.
     

     

     

    ********