2019-05-28: Släpspår på kvällskvisten

jagdterrier 19 039Var lite sugen att bara ta en snabbis innan läggdags. Tog ut en grisfot ur frysen och gick för att lägga spåret direkt. Tänkte, hur svårt kan det vara? En polishund kan känna doften av en människa som tog i en metallpinne som har legat senan försluten i en plastpåse i nåt år. Eller likhundar som känner vittringen genom flera meter vatten.
Ja, då är det nog absolut inget problem för en jaktterrier att känna lukten från mig när jag går spåret och säkerligen luktar det gått av vildsvin med. Drog spåret lite enkelt, blev kanske typ 200m, tog hunden två timmar senare ut till skogs. Tänkte börja som vanligt med att hon får sitta en stund och titta på när jag stövlar rund vid starten. Hon kollar uppmärksamt kan jag säga. Åt annat håll, mycket roligare där borta där det knakar i skogen. Hund….!


Sen brukar jag inte ta fram henne till exakta spårstarten utan kommer lite underifrån och från sidan så hon själv ska markera och hitta starten.

Det gick mycket bra, hon hade nog koll på det redan när jag satte ner henne och hon gick spåret som ingenting. Har märkt det tidigare, att just släpspår med nån god klöv är roligare än blodspåren.

 

Glad och nöjd hund fick bära tillbaka foten. Hoppas jag får till det lite oftare nu framöver att bara dra ett spår. Hoppas att inte sommaren blir så katastrof varmt som ifjol bara.
Ho-Rüd-Ho.

 ***************************************