2019-06-16: Spår, 350m, övernatt

jagdterrier 19 045Ja, då var det dags igen att dra ett kort spår till henne på kvällen och gå det på morgonen, innan vi skulle göra annat. Det fick bli grisfoten otinad ur frysen, då jag fick lusten på morgonen och ja, då vart det bara att gå. Blandade upp lite torrblod, ca 150ml och började spåret i ett tyvärr rätt så ogenomträngligt terräng skulle det visa sig. Jag fick krypa på fyra ben och ta mig igenom, inte glömma att droppa lite här och var och grisfoten fastnade nät som tätt i allt bråte, snöret lossnade och jag svor en del.

Till sist kämpade jag mig ur det täta, sumpiga och kom till storskogen igen. La ut några plastburkar med godis i längs spåret, vinklade och gick över grusvägen. Vidare genom storskog med tätt blåbärsris, genom lite sumpmark och knöt klöven vid ett träd.


Markerade spåret med toalettpapper som är enkelt att bara riva ner och ta med när jag går spåret med henne.
Direkt efter frukosten var det då att plocka in spårsele och terriern och ge sig iväg. Som jag trodde, så blev det mycket besvärlig, mest för mig, att hänga med i starten.

Hon ville först inte alls begripa vad det var som hon skulle göra. Mycket märkligt och ja, inte alls bra för min motivation att lägga spår till henne, men till sist så gick det åt rätt håll och in i bråtet. Där blev det som väntat jag som strular och hon fick vänta en hel del för att matte skulle kavla ikapp. I storskogen gick det bra på, hon går förbi plastburkarna med godis i, de luktar väl självklart inte något vidare intressant. Men jag stoppar henne, öppnar burken och hon för käka lite.

jagdterrier 19 046
Vinkeln innan grusvägen sköt hon förbi först, men rättade till sig själv utan att jag behövde hjälpa och så gick det utan problem över grusvägen och in på andra sidan igen. Snart dags att börja gå en bit längs grusvägar och sen in på andra sidan, istället för i princip rakt fram. Resten av spåret gick fint, köttbullarna framme dög och grisfoten skulle bäras fram till bilen.


Jag har tidigare skrivit upp alla spår jag lägger till hundarna i årets almanacka. Tyvärr så står det mycket annat i denna då också och vid ett nytt år, försvinner anteckningarna med almanackan in en hylla. Nu var det då dags att öppna ett nytt kapitel av ”Spårdagboken”. Köpte en fin liten bok med blanka sidor att fylla med äventyr. Nu har jag plats med att inte bara skriva temperatur, längd, liggtid, lite om svårighetsgrad och hur det gick utan kan även skissa lite och anteckna där. Så har jag kanske lite bättre koll på hur utvecklingen blir eller och vad det är jag behöver träna mer på och vad som går fel. Vi får se. Jag bjuder då på bokens första sida.


Hoppas ni har en bra sommar, nu verkar hettan komma och jag får se hur jag gör framöver. Får passa på att lägga mera spår så fort prognosen säger regn.

 ***************************************