2019-12-26: Mellandagsjakt

jagdterrier 19 089Vad passar inte bättre mellan julskinka och lutfisk än en dag i skogen? Det tyckte även gänget i Håmulelaget. Vi fick komma idag och passa för dreven som även jagar gris. Vi höll tummarna för att det skulle bli några fina rådjursdrev. Dock passade dreven på att hitta hjort och stack på långskjuts med den. Ägaren blev sådär lagom road av att få åka och hämta henne. Men ni vet ju hur dovhjortar kan strula till det för en jakthund. De retas som värsta retstickor, väntar in hundar och guppar framför iväg de igen sen med sina vita rumpor. Så går det sen i flera timmar och stackars drevern efter, gång på gång.


När det väl visade sig att drevet inte skulle återvända, fick jag hoppa in och släppa terriern. Det var självklart högst uppskattat av damen som satt som på kol i bilen och inte begrep, varför hon inte redan var ute.


Hon fick springa en redig runda, hittade än det ena än det andra, mest rådjur, inga grisar hemma. Tyvärr så gick inget i pass. Hon hittade till och med en hare och följde spåret fint med skall i några minuter. Det är ju alltid väldig, väldigt bra. Mycket nöjd och belåten bryter vi jakten efter några timmar, drevern hade hittats under tiden vi grillade korv och ägaren fick den sista korven som vi extra sparade till honom.
Ho-Rüd-Ho.

 *****************************************