2019-07-30: Murmeldjuret

jagdterrier 19 048Nu är semestern över, vi har varit en vecka i Tyskland och bott i sommarstugan norr om Berlin. Några härliga kvällar med föräldrarna och långa turer i mina gamla skogar har vi hunnit med. Tyvärr är en vecka alldeles för kort. Tillbaka i Sverige tänkte vi att ha två veckor på hemmaplan och göra lite allt möjligt. Men det var alldeles för varmt och jag pallar inte värme och att bara kunna sitta och svettas. Då är det bättre att jobba och spara dagarna till senare när det går att göra det jag tycker om.


Ikväll tyckte jag dock att ta en sväng ut till marken och spana lite. Men mest även för att träna med terriern att tyst gå bredvid när jag smyger. Snart dags för bockpremiären. Tyvärr har jag lämnat in min bössa för lite service och byte av kikare mot aimpoint. Är tvungen att få en skena på så jag kan fästa aimpointen och den verkar vara svår att få hem. Lite underligt, men jag får vänta och se.
Ikväll blev det dock en liten runda med terriern i koppel runt axeln. Vi gick sakta framåt, stannade mycket och ofta, hon får då snällt hålla sig och stå stilla vid min sida. Det brukar fungera fint för det mesta. Till sist så gick det dock inte längre att bara stå på fyra ben vid min sida utan hon kände lukten efter get med två fina kid ca 40m ifrån oss och fick ställa sig som ett murmeldjur på två ben och spana. Hon håller dock truten, som tur är, annars blir det ju svårt att komma till skott när hunden stramar i koppel och gapa.


Bjuder på ett foto på mitt lilla murmeldjur. Geten och kid fick jag på bild de med, men ni vet ju hur ett rådjur ser ut, ha, ha.
Ho-Rüd-Ho.

 ***************************************