2019-08-16: Bockpremiär

jagdterrier 19 052Så ja. Många av Sveriges jägare har väntat på dagen som barn på juldagen. För min del är den inte lika viktig längre. Jag tar inte längre ledig från jobbet för premiärmorgonen längre utan det får passa på kvällen och sen fram på helger istället.

Blir det en bock, så blir det bra, om inte, är det bra med det också.
Ikväll stämde jag tid med en kollega att vi skulle ta var sitt pass. Han tog ett sittande och jag valde att smyga och sitta. Det blev en mycket lyckat kväll, det var underbart väder, lagom med vind så inga knott och inga mygg. Vi såg en del, både han och jag och kvällen kryllade av liv. Dock inga bockar och han som visade sig för kollegan hade tur då han gick gömt i det höga gräset.


Min terrier var med, som vanlig och skötte sig exemplarisk. Stod jag stilla, stod hon, gick jag sakta, smög hon med. Sen är det väldigt praktiskt att ha med sin hund, hon känner viltet på långt håll och markerar med sitt sätt att vinda om det är något och varifrån det kommer. Idag hjälpte hon mig på så sätt att se get och kid ute vid skogskanten. jagdterrier 19 051

Jag är övertygad att en sådan kväll, bredvid sin matte/husse på pass och pyrsch kräver mycket av hundhjärnan. Hon är på helspänn hela tiden, vindar och nosar och koncentrerar sig på att se/känna vilt. Hon vet att vi är ute för att jaga och det ger henne mer än en koppelpromenad på asfaltsvägar. Vi bryter när mörkret faller och samtalar i strålkastarljuset innan var och en kör hem.


En mycket lyckat och underbar bockpremiär, även om vi inte fick en hem med oss.
Skit jakt på er.