2020-04-18: Mera spår

jagdterrier 20 024Upp till marken igen och lägga spår med spårläggarskor. Tog upp en klöv igen, sågade den i två delar och en sko fick då ha stumpen, den andra själva klöven. Jag gick i princip endast i storskog, rätt torrt och bara barr och torkat mossa på marken. Det fick bli några hällar när väl vägen blev som det blev.
Tog över grusvägen och gick ca 10m längs med vägen innan jag gick över diket och in i skogen på andra sidan igen. Där fanns det lite mera mossa och lite yngre skog men än mycket torrt.
Sen fick jag ta en bok och läsa vid bäverdammen, gick en promenad med bägge hundar på nedre delen marken och längs grusvägen. Efter 2,5h fick jag dock nog av att vänta och tog på Sora spårhalsbandet och så lummade vi iväg.


Hon tog starten utan minsta tvivel och följde de första 20m perfekt men sen kom det: hennes vanliga förbannade ADHD-syndrom. Hon kom av sig komplett och var stensäker på annat istället för att följa mitt upptrampade spår. Jag stannade stilla bara och väntade in henne ett tag. Tyvärr så kom in inte ”tillbaka” utan fortsatte med annat så jag fick höjta till henne. Hon lyssnade och tog spåret igen, tur jag hade snitslat rätt tätt! (…) Sen följer hon relativt bra, lyssnar på beröm när jag vet att hon självmant hittade tillbaka. Vid några tillfällen så kom hon att gå parallellt med spåret, men det var självklart vinden som hade dragit bort doften.
Hon går väldigt fort, tyvärr, det har hon alltid gjort. Framme vid grusvägen var det rätt roligt att se hur hon märkte att spåret var borta, hur hon började ringa och kolla vart det tog vägen. Jag stod stilla kvar på mitten av vägen och gav henne lina. Till sist så syntes det hur lilla kroppen ryckte till, hur näsan for i gräset och ner mot diket. Japp, hittat!


Resterande spår gick utan problem. Glad jag fick vara, om det inte vore för de ADHD momenten som vi helt hade gått fel och hamnat i Bengtsfors om jag inte visste vart spåret låg. Tyvärr. Men så är det.
Självklart fick det skivas upp i spårdagboken.jagdterrier 20 023

**************************