2020-11-01: Rådjursjakt i Brodalen

jagdterrier 20 047Idag lyckades vi få ihop ett gäng av laget i Brodalen. Coronatider ställer det tyvärr lite till, då det är en del samåkning som nu i dagsläge inte fungerar som det brukar. Så det blir färre som kan, en annan sitter i karantän eller har andra förhinder. Men idag blev det av.
Drevern Diddi behövde verkligen komma loss nu, hon har under sommaren lagt på ett litet lager säkerhetskalorier som hon egentligen inte behöver. Hon var rätt långsam och det slet hårt i henne när hon väl fick upp. Men skam den drevern som ger sig. Tyvärr gick det inte åt rätt håll, vi var för få för att besätta alla pass och till sist bestämdes det att det vore bäst att avsluta hennes jaktdag med tanke på bristen av kondition. Hon var rätt nött.
Så fick Sora en chans att ta över en liten såt som var kvar. Lilla terriern gjorde mig inte besviken och sökte, fann och drev. Men tyvärr, stolpe ut. Max fick självklart hänga med, dock fick han gå i lina. Han är aningen för långt i sitt sök och jag kan inte hans vanor (då han inte har några än) så jag kan uppskatta hur ett drev skulle gå med honom här i marken. Med tanke på närheten till den stora vägen till Lysekil, känns det inte läge att ens provsläppa honom än. Det får jag göra ostörd i markerna långt bort från vägar. Han var dock inte helt nöjd med beslutet.
Tack för idag gänget.

****************************