2011-06-29 Ibland är det bra man vågar...

Då vi snart ska åka på semesterresa ner till tyskland tyckte jag det skulle varit roligt att få träna i ett tyskt träningsgryt med roterande kittel och räv. Där går det ut på att hunden ”spränger” räven med att den trycker på hårt och flyttar på ett roterande galler så att räven till sist ta flykten till nästa kittel för att slippa hunden. Hittade ett telefonnummer till en tysk uppfödare i trakterna där jag många gånger har varit själv och dröjde mig för att ringa. Vet ej varför, blyg är jag ju inte, men ändå. Till sist fick det bära eller brista och nu så här med facit i handen: Vad var det jag var rädd för? Jag möttes av en jättetrevlig man på andra änden luren som förstod direkt varför och att det nog skulle vara bra att få träna. Det slutade med att jag fick ett nummer till grytansvarige och en inbjudan hem till honom för att fika, titta på hans hundar och just nu valpar också och för att snacka jakt och se på bilder. Wow, det var ju toppen det och självklart ska vi åka och hälsa på.

 Grytansvarige var lika trevlig, visst, det är bara ringa när vi är framme, så bestäms tid och han hämtar oss och då kör vi! Ser väldigt mycket framemot det hela! 
För er som är intresserade i den tyska varianten av provgryt, köp denna boken skriven av Wolfgang Bierwirth, "Der Deutsche Jagdterrier" 

 

********