2011-08-30 Bara smyga runt lite...

Hade bestämt för att hästen skulle få vila idag och Svante och jag kunde få njuta av en kväll i skogen istället. Min goda vän är ju med mig även på pass och i torn när jag sitter och väntar på bocken så varför skulle han inte hänga med när man försöker smyga lite?! Detta tycker jag sedan länge jag skulle tränat på men på något sätt blev det inte av mer än några gånger hittills om jag inte räkna med alla de gånger vi var ute och smög utan bössa. Bössa på rygg, tysta kläder på, hunden i mitt tysta hundkoppel som man hänger runt halsen/axeln på mig och därmed har bägge händer fria, det kan ju hända att bocken plötsligen står där. Fast jag såg det hela mer som lite träning för hunden att hålla sig bakom mig när vi går, sätter sig när jag står och hålla käften även om han tycker det räcker att stå still nu. Vi gick över stora fältet, förbi havreåkern och tittade till uppe på lilla gärdet. Inte fanns det något där. Nu har skogsmaskiner förvandlat skogen till kalhygge, inte så märkligt att det inte fanns något rådjur att se på idag heller. En liten stund uppe i tornet blev det av också, passade på att vänta in första regnet här, smart! Vi tar längs åkern i skogskanten, runt gärdet och vidare till nästa. Vilar och spanar emellanåt, hukar lite och visst går det fint att ha med honom. Men visst, såg han inte någon bock på 50meter som han skulle kunna skälla på, då är det klart att det funkar ha med honom. Men om jag inte provar och tränar med honom, fungerar det ju aldrig. Det är faktiskt bland det härligaste jag vet att smyga runt i skogen, sin lilla terrier på sidan och kanske, kanske se något.

Vidare till mossen och lite runt där, då och då åker kikaren fram. Visst får man ”jägare-känslor” ha, ha!!

Det knakar till i tätningen framför oss, det stor ko och kalv där, Svante håller tyst och stirrar spännt. Men någon bock syns inte till, inte någon get heller, bara lite spår efter bocken där han har fejat sitt horn. Bra, då finns han i alla fall!

Hade egentligen tänkt att gå lite till och kolla några ställen norrut, men det började regna och åskan var inte heller så långt bort. Dags att vända, tillbaka till bilen. Fast hela veckan har ju varit så att om det började droppa så kom det en rejäl skur på direkten. Varför skulle det vara något annat just idag?

Efter nån timme äntligen hemma, väldigt blöta, men glad terrier och jag.

 

 

 

 

********