2021-10-09: På älgjakt

jagdterrier 21 030Upp tidigt i morse och iväg norrut, vi samlades klockan 7 för genomgång och lottning av pass. Jag hade med Max idag, eftersom Fredrik inte vill ha med honom till jobbet. Han är så jobbig med andra hundar och på promenader kan han få spel. Så det är bara Sora som hängde med honom och Max upp med mig. Tror bestämt att han tyckte det var bättre än att uggla på ett kontor.
Fick ett underbart pass uppe på en kulle med blick ner åt en dalgång och snart var gråhunden lös. Max satt mer eller mindre stilla men jag kände på honom att han var på helspänn. Gråhunden fick upp lite söder om oss och jäkla, det verkade gå åt vårt håll. Mycket riktigt, det knakade till i det täta nedanför oss, men kom aldrig upp. Så blev det ståndskall där nere i. Som tur var höll Max tyst, eftersom han bara hörde och inget såg. Det gick några minuter, spänningen var total, för det hade ju när som helst kunnat gå loss!
Men det gjorde det inte utan efter en kvart föll ett skott och hundföraren meddelade att älgen ligger. Den gick väl typ 30m och blev på plats där.
Vi samlades vid älgen, Max fick då ta sig en omgång och tyckte det vart härligt. Sen var det bara att få hem älgen. En fyrhjuling med släp fick det bli och det gick rätt smidigt när alla hjälptes åt och så traskade vi hemåt allihop efter fyrhjulingen och älgen. Dumma Max passade på att bita en stackars 5 månaders valp som var så dum att komma fram till honom. Max satt kopplade och valpen var lös, trots att jag sa till hundägaren att min hund inte är så förtjust i andra, så släppte han loss det lilla yrvädret och som valpar är, så flyger de högt och lågt och har ingen koll på vad de ska och vad inte. Sen skulle ju en normal social hund ha sagt till valpen på skarpen och visat vart skåpet står. Tyvärr är Max helt borta där. Ursinningslöst slängde han sig på den stackarn, höll och skakade. Vi fick bända isär käften på honom. Ej bra, inte alls bra. Max har väldigt dumma tendenser, sen länge. Vi får se vart det slutar med honom.
Ho-Rüd-Ho.

 **********************