2010-02-06/07 Knytkallas och svält

Tyvärr är ju jaktsäsongen avslutat för min och Svantes del. Eftersom jag inte vill släppa ner honom i gryt än, blir det ingen rävjakt heller. Det får vänta lite, tills jag har kollat i konstgryt och tränat någon gång så att jag vet hur han är och hur han gör. Måste lära mig en hel det jag med! Har aldrig sysslat med grytjakt hittills och hoppas att jag kan hänga med en eller annan terrierjägare för att se och lära! Nä, då är det bara vänta tills sommaren är över och hösten kommer! Men det är ju inte så att det inte finns att göra! Nu får lilla Svante en ordentlig genomgång lydnad. Ha, får se hur det går! Hittills är jag ganska nöjd. Visst har han sina moment där han bara stänger av, men jag kom på några trix om hur jag vinner ändå! Näst på schemat står ”Halt!” kommandot och apportering. Vi har ju hela sommaren på oss. 
Igår fick jag Fredrik med på en skogsvandring. Vi tänkte egentligen att gå en riktigtstor sväng men fick ge oss då snön var för djupt helt enkelt. Upp till midjan, Svante fick bäras. Tur vi har dusch hemma! På kvällen var vi ute och festade med älglaget. Riktigt skoj med Dansband och mycket prat. Kom hem halv fyra…. 
Idag så blev det äntligen en riktig storsväng, fast utan Fredrik, bara hunden och jag. Visst är det så, att det knappt kan finnas bättre stunder än med sin hund i skogen, eller?! Då allt bara stämmer och man blir nöjd och tillfreds med sig själv. Vi gick runt, kollade älgspår och gick i några harstigar, kämpade över en åker med en meters snö (bar på hunden ;-) och hittade till sist något inte riktigt väntat. Svante kryssade i skogen fram och tillbaka och drogs till sist till ett ställe. Jag följde efter, där låg ett rådjur, bock killing! Kunde inte se några spår av yttre våld eller skott (?nu?), kände på kroppen som fortfarande var mjuk. Visst, revbenen kändes men i övrigt såg han ju bra och frist ut. Fem meter ifrån var hans lega. Märkligt, skulle han ha svultit ihjäl? Vintern är ju inte över ännu hur skall det gå då? Hoppas ni ha det bra allihop!

 

 

********