2010-06-11/12 Resa till Madde och Viltsvinshägn i Boda

Fredag eftermiddag packade vi ihop våra grejer och startade mot Örebro. GPS-damen ledde oss fram utan problem och klockan åtta kunde Tommy hålla om sin lilla nya Kia. Stella (Geishas och Trixis mamma) hade fått 7 valpar för tre veckor sen och en av tikarna kommer att flytta hit till Bohuslän.
Tommy hade köpt krabben och kräftor, det blev en härlig kvällsmat med mycket trevlig prat. Dock gick vi tidigt och lagt oss, då viltsvinshägnet väntade! Hela natten regnade och blåste det, kunde knappt sova, kaffet från kvällen innan gjorde nog sitt. Halv fem satte Geisha igång, Svante, annars en lugn morgonsovare, hängde på och att sova var det inte att tänka på. Termosarna fylldes med kaffe, smörgåsarna åkte ner i väskorna och den två timmars resa till Boda avklarades tack vare GPS-damen.
Samling kl. 9:00, vi fick ihop många av Geishas och Trixis syskon, även John med jämten Lizzy, härligt att se de allihop igen! Kort genomgång av Lars, då samtliga har varit här och uppdelning i grupper på två instruktörer. Det var Caroline igen som följde med mig och Svante. Vi tog utsikten, samma som vid första släppet förra gången. Ett hägn på tre hektar, tre galtar som ligger och trycker men är ändå rätt så pigga på sina ben när människa eller hund kommer fram. Det kändes på Svante att han tyckte jag var himla tråkigt medan vi gick in. ”Varför hänger jag i koppel, kärring, släääääpp mig! NU!”. Han får ju inte dra i kopplet och det var svårt att hålla sig vid. Upphetsningen och disciplin tillsammans…. Mh, ..  Jag släppte lill-mannen som rusade iväg som en raket, sökte igenom tätplanteringen och hittade svinen ganska fort. Det blev fullt ös och drev några gånger runt i hägnet. Blev svinen något långsammare, försökte han komma förbi och ställa sig framför de, ja, helt underbart, han försökte ställa de och lyckades några gånger! Emellanåt kom han tillbaka till mig, kollade om vi stod kvar och gick iväg igen. Stod viltsvinen stilla, blev skallet mycket grovt, sprang svinen gick det ljusare, snabbare. Han fick hålla på i 20min, sedan var det att vila tills det var hans tur igen. Trixi var i”sumpen” och gjorde väldigt bra hon med, Geisha testades i ett mycket större hägn, där svinen är svårare att hitta, men hon hittade och drev! Även andra gången i hägnet blev det mycket bra! Min lilla Svante har mognat mycket sedan vi var här sist! Nu går det målmedveten framåt tills han hittar svinen, han springer och söker, hittar han, ställer/driver han. Jag bestämde mig för att släppa honom i Utsikten en gång till. Nästa steg hade varit ”Berget”, ett hägn på fyra hektar och mera ställen att gömma sig. Men jag ville att han får en super aha-upplevelse till, ville att han älskar detta och förstå vad det är jag vill han ska göra. Jag tror, han gjorde det, han såg himla glad ut, sökte fint och tycker nog att viltsvin är något att ha! Nästa gång tar vi ”Berget”!  ;-)
Innan vi åkte mot västkusten igen, gick det till Linköping, till Adler. Där har vi varit förra året och jagat i tre dagar. Vi drack kaffe, jag käkade upp alla hans goda kakor och hundarna fick härja. Svante hittade en terrier-tjej att rusa med! 
Sent hemma men himla skönt att ligga i egen säng!

 

 

********