2010-10-02 Äntligen oktober!

Nu är det äntligen dags att ta på sig jaktklädarna och bössan och släppa våra fyrbenta kompisar. Vad vi har längtat efter detta datum! 
Vi börjar säsongen med att köra till Gränna. Där fick vi gå som hundförare för ett sällskap som skulle jaga rådjur och gris. 
Första såten skulle gås med fyra hundar, längs Vättern. Rätt så smal och lång. Oj då, det blir inte lätt för minhund, trodde jag. Han älskar andra hundar och folk och jag var rädd att han nog bara springer runt och stör de andra hundarna. Men, så fel jag hade! Jag strök kopplet, han rusar in i skogen, springer och söker och efter någon minut blev det upptag. Min lilla söta krabba! Han drev djuret in i såten. Men tyvärr vinklar det och det for upp mot motorvägen och sedan längs med viltstängslet, där ingen stod så klart. Men under tiden han drev inne i såten sprang ett av rådjuren bakåt och träffade på en passkytt där. Det small och dagens första villebråd fick följa hem med oss.
Nästa såt blev händelserik den med, samtliga fyra hundar som släpptes drev, det tjöt i skogen och det syntes till några djur för skyttarna. Men lägen var väl inte bra då. Till sist small det även här, en fin räv, en lucklig skytt och en glad hund, en korsning wachtel/gråhund.
Nu var alla hungriga, jaktledarna hade fixat en god soppa och smörgåsar, det pratades jakt och livet vid lägret och nästa såten diskuterades. 
Sista såten gick igenom viltsvinsmarker, det lät lovande!!!! En annan tysk jaktterrier fick upp en gris, men ingen kom till skott. Både Geisha och Svante fick var sitt drev, men inte var det läge att skjuta, tyvärr. 
Mycket nöjd med dagen och full av glada minnen åkte vi hem. Hemma slängde jag bössan i skåpet och körde till hästen, det blev en mysig skogsritt i solnedgången. Nej, bättre än så kan livet nog inte bli, känns det som! Fast benen gjorde ont nu. Jag gick en hel del och hunden ännu mer.

 

 

 

 

********