2012-11-24 Kalvjakt

Idag var vi ute hela älgjaktlaget (eller rätt många av det i alla fall) för att försöka oss på älgkalv som vi har kvar på licensen.

Tre hundförare med älghundar hade bjudits in och även grannlagen jagade idag så visst skulle det bli liv i skogen!

Jag hade med mina sötnosar för att sitta bakom mig och ha koll på läget. De var rätt duktiga, satt där bredvid varandra och spanade. Jag hade fått in ena älghunden i Astron så jag var i alla fall lite med på noterna hur jakten skulle gå. Vid ett tillfälle såg det ut som om drevet skulle komma mot mig, ner i en klyfta men tyvärr veck älgen undan och det drog bort istället.

På andra ställen hade de andra älghundarna fått upp och även där blev det en hel del spännande jakttillfällen och till slut föll en kalv. Oj, vad liten den var! Verkligen en riktigt liten älgkalv. Nog lika bra vi fick tag i en sån liten. Vi fortsatte på ett annat område men tyvärr var det märkligt tomt på älg. Även jaktgrannarna hade svårt att få tag i älg och det blev inget skjutit där. Jag passade på att visa älgen för lilla Sora. Självklart var den mycket intressant!!! Hon nosade och luggade lite i den.

Trevligt samvaro med kaffe och smörgåsar sen var det bara att åka hem och göra sig redo för nästa dagens jakt.

 

 

 

********