2012-12-12 Vildsvin!

Ja, nu har de kommit: Vildsvinen!

Tänkte jag tar mig och vovvarna ut till skogen innan jobbet, så här en annars så tråkig onsdag morgon. Solen lyste men det var 17grader kallt. Brr!!! Allt bara frös på mig, byxorna blev helt stela, kopplet likaså. Men lite kunde jag väl släppa, om inget annat så går vi lina, tänkte jag. Släppte Svantisen först, han letade rätt bra och var borta och gnällde och gläffsade i några slag som jag inte visste vad det var förrän jag hade kommit fram en bit i hans spår. Såg på tre träd att barken var bort skrubbat, exakt i knä höjd, typ. Jag letade noga efter hår, det måste ju finnas hår nånstans om någon har skrubbat sig så här! Visst, där satt de: tjocka, svarta hår med lite gult på ändarna. Gris! Och mycket riktigt var det inte svårt att följa spåren Svante hade gått iväg på. Det var en rätt så upptrampad stig och här och var kunde jag se grisspåren. De har alltså varit här och hälsat på de rackarna! Det var tydligen ett tag sen för hunden kom tillbaka efter en stund, letade energiskt runt träden och i närområdet, men det var allt. Vem vet, vi kommer nog behöva jaga vildsvin framöver på ”våra” marker med! Bönderna runtom har redan fått problem.

Vi fortsatte norrut över hygget. Där gick vi på någorlunda färska älgspår som jag släppte lillan på. Hon drev mycket fint men orkade inte länge då snön tydligen var rätt vass. När hon hade kommit tillbaka, släppte jag Svante så även han fick jobba lite. Han tog an spåret och följde något längre än Sora och kom sedan tillbaka. Vi gick runt mossen och via skogen tillbaka till bilen. Hundarna var helt slut kan jag säga och även jag tyckte att kylan inte var särskild nådig. Tur att det inte är så himla kallt här så länge!

På jobbet sov de gott och länge då jag behövde jobba extra för att få in timmarna från morgonen igen. Men, det är det alltid värt!

 

 

********