2012-06-17 Spår med störfaktor

Ha, ha! La ett långt spår idag, 1.2km med 300ml torrblod. Det fick ligga i 9timmar innan jag fick tid över så vi kunde gå. Lilla Sora fick hänga med, tyckte det är en utmärkt idé. Ha, som det gick! Hon höll på att bli tokig på den löpande linan, villa ha och bita den, hålla fast och slita i den men den bara gick och gick och gick för Svanti visste vad han skulle göra: gå ett spår! Det finns som tur var inte mycket som rubbar hans spårvilja när han väl är igång, inte ens en jobbig hundvalp som hänger i hans lina.

 

Efter en stund fick jag nog av henne, satt en kort släplina på henne och höll i så hon inte skulle råka illa ut när hon väl bitit fast sig i linan och åker på en sten eller utför en brant då linan bara går utan att ta hänsyn till henne, det är ju Svante som drar!

 

Jag hade fixat till nåra roliga återgånger, uppehåll och avhopp, skoj att se honom ringa runt och reda ut det. Oftast är det tyvärr så att jag inte ens minns vad jag gjorde när så han får gå utan att jag styr honom, jag minns ju inget! Enda jag mindes var min cirkel som jag skadeglädjefullt hade lagt till! Droppat lite tätare för att lura honom in i en cirkel för att sedan återvänder till spåret, hoppa av 10meter och fortsätta med blodet. Det jag tyvärr missade var att jag skulle gjord avhoppet via en vinkel istället för att gå rakt fram i cirkelns tangent. På det viset trodde Svante bara: Ah, ett vanligt uppehåll, jag provar rakt fram först, det kanske fortsätter där… ja, det gjorde det. Då kör vi!

Tja, ingen cirkel blev det av. Vet det till nästa gång! Dike och några bäck fick vi hoppa över, sen igenom en jäkla tät plantering men han hittade fram till klöven, fick lite köttfärs och vi kunde äntligen ta kvällsmys hemma: Pizza för människor, griseknorr för hundarna.

 

 

 

********