2012-06-27 Måsen var ju redan tinad...

… och kaninen likaså! Ja, då passade jag på att träna med båda vovvar även idag. Lilla Sora fick ju bara hänga med igår, ingen orkade att fixa nåt för lilla valpen igår, he, he!

Nä, idag drog jag kaninen åt henne och lät henne leta upp den. Ni skulle se vilken glädje den lilla skiten har att leta runt i skogen och till sist komma fram till en KANIN!  Kunde knappt hålla mig själv och flinade väl hela tiden då det gick så bra. Till Svanti drog jag några släpspår med, han fixade det så fint så! Tyvärr blir spåren inte värst långa när jag är själv dels måste hundarna vänta antigen kopplad vid ett träd eller i bilen som då stor med alla fönster och bagageluckan öppen. Det känns inte så himla roligt att gå långa sträckor då!

Efter kaninen fick måsen ställa upp. Den var rätt sliten från igår så det blev sista gången för den. Jag gjorde som så att jag gick runt sjön, slängde in måsen på andra sidan, gick tillbaka och skickade in Svante med ”Sök-apport”. Det verkade som om han mindes gårdagens träning, han sam runt och kollade, till sist fick han måsen rätt i vind och kunde bära in den det gick toppen till och med avlämningen. Sen blev det några kast och apport, tills jag tyckte att han hade simmat nog för dagen, ska inte överdriva speciellt då han håller på att gnälla och piper när han simmar. Han får säkert in en hel del vatten på det viset.

Med lilla Sora gick jag runt till andra sidan där strandkanten är grundare och lät henne kolla runt nära vattnet på egen hand. Själv höll jag på med något ”väldigt viktigt” i vattnet, lite med pinnar, vass och annat, så hon skulle få sug att komma närmare. Det gjorde hon till sist: Hon traskade in i vattnet tills lilla magen doppade i där blev det stopp för dagen och jag nöjde mig med det. Det kommer att hon hoppar in, bara jag tar det lugnt.

Nöjd med kvällsbestyret körde jag hem och såg framemot en kväll, ensam bara jag och vovvarna och lite tv! Yes, gött!

 

 

 

 

 

********