2012-06-28 Mera kanin...

Då jag fick köra själv till jobbet idag med (sambon är fortfarande i Prag), fick vovvarna lite extra tid även idag. Vi började med lite skoj i vattnet, det fick bli en dummy, fina kaninen skulle inte behöva bli genomblöt.

 

Först Svantis tur, han kan tyvärr knappt hålla sig så ska det in idet blöta och hämtas ut grejer, speciellt hans älskade orange gummi dummy! Sen provade jag med lilla Sora. Tänkte att hon får välja tidpunkten själv som hon vill ner på riktigt och simma i djupt vatten. Det är ingen idé att tjata på en hund att den skulle gå in, tycker jag. De vet bäst när de vågar och när det är dags. Att hon var sugen på vatten, det var det inget tvivel på, vattenpölar och grunt vatten dög för madamen att plaska runt i men det djupa var inte hennes grej ännu. Så även idag, så fick det vara att hon sprang fram och tillbaka på kanten, försökte paddla fram dummyn, till sist hämtade jag mitt säkra kort: Svante! Ett apport och han kom ut med grejen.

 

Efter det så gick vi ut till skogen, jag släpade kaninen först en bra bit. Båda hundarna kopplade vid träd. Nu har lilla Sora redan lärt sig att det ibland blir hon som får jobba. Jag brukar säga: ”Nu ska du jobba!” och hon hoppar upp i famn på mig, jag bär henne till ”skottplatsen” eller bara en bit bort så hon lär sig att det nu inte är att bara promenera vidare utan att även just jobba. Men, nu fick hon vänta första rundan, då det var Svantis tur. Släppte iväg honom med ett ”Spår Apport!”, han rusar iväg. Tyvärr har han alltid så himla bråttom att han på det vistet nog tappar spåret några gånger. Han börjar då ringa, hittar spåret igen och fortsätter.

 

Det är klart en nackdel att hunden inte ska gå i lina då! Men det gick som på räls idag, han kom med lilla gosekaninen fin och prydlig, lämnade av den och fick leka med sin älsklings dummy som belöning. Jag fick sluta leka och busa med släpviltet, tyckte att han någon gång höll på att tugga på det och ja, det är ju inget att vara stolt för, speciellt inte när det är mitt fel! Nu blir det enbart dummyn som han får springa efter när han väl har lämnat av viltet!

 

Under tiden Sora fick nosa lite, la jag ner Svante utan att koppla honom någonstans. Får verkligen använda mig mycket mera av själva liggandet så att han helt enkelt förkniper ligg med att inget händer förrän matte är tillbaka. Det gick faktiskt bra idag!

 

Jag drog kaninen ungefär 50 meter för lilla valpen, hämtade henne med ett ”Nu ska du jobba!”, bar henne dit jag började släpa och skickade iväg henne med ett ”Sök, sök!”. Ha, ha, klart jag har lina på henne med, då hon är en kandidat att tugga! Rejält! Hon hugger tag i allt som lilla käften kommer åt! Med linan kan jag då styra henne att låta bli och låta matte ta viltet. Ja, det gick kanon det med, hon har kapacitet den lilla skiten! När hon kom fram till kaninen fick hon ordentligt med beröm, sen ropade jag på henne och drog i kopplet, ta mig f…n lilla valpen på tre månader tog med sig kaninen! Tänkte bara att träna inkallning vid intressant föremål, men nix, hon tog men föremålet istället! Prata om att jag är glad att ha fått denna fina hund!

 

 

 

********