2012-06-29 Valpen drar mård.

Plockade fram mården i morse så den hade tinat tills vi kom hem från jobbet. Plockade fram det fina grytet som Fredrik hade fixat till mig för någon vecka sen som jag redan har använd flera gånger nu för att lära speciellt Svante att allt som är inne ska ut!

 

Han ville tyvärr inte alls dra ut räven när vi var på träningen i Skara och jag tror att jag nog förstörde nästan allt i med att jag blev så arg och förbannad på honom att han säkert kopplade ihop räven med obehag.

 

Ångrar verkligen hur jag betedde mig men ibland har jag svårt att heja min besvikelse. Trodde verkligen att han inte skulle ha något problem med räven då han annars är så ”vild” och sugen på att ha ihjäl. Katter ska ju bara då, räv driver han fint och nja, inte trodde jag på det han gjorde då denna helg som förkrossade mig nästan. Nä, så hemskt var det nog inte men jag var verkligen sur, riktigt sur!

 

 

Får börja om med räven och har funderat ut en strategi: Träna honom med mycket annat som jag stoppar ner i grytet. Allt som är inne, ska ut, oavsett vad det är. Hittills har vi haft kaniner, anden, mås, skor och borstar. Allt ska ut och han drar hur fint som helst. Snart ska jag börja med att bara läggar räven bredvid ingången och lotsas att den inte finns så han nollställs: räven är inte lika med obehag utan den är väl helt ok att finnas där. Jag har roligt ändå.

 

Sen vill jag lägga den vid ingången och han ska hämta ut annat som då ligger strax intill den. Sen ska jag knuta fast den i hans älskade dummy och den åker med när han drar ut den…. Får hoppas att jag lyckas eller om strategien ens håller. Känns som om jag inte har tiden till det och naja… fast det hjälper inget!

 

 

Idag fick då mården ställa upp, det gjorde den gladeligen och Svante hämtade ut även den utan problem. Provade med lilla Sora första gången. Ha, ha, ha!!!!!! Vad ska jag säga, hon flög in som en blixt och när jag ropade på henne och började dra i kopplet skulle mården hänga med och hon drog ut den! Jäkla vad hon fick beröm och vi busade men mården en stund! Lilla lilla gullehunden! Hon gjorde så två gånger till, sen fick det vara nog så hon inte tröttnar.

 

 

********