2012-07-01 Grip anden NU!

Husse kom äntligen hem igen och nåväl, då får han ställa upp och hjälpa till med träningen.

 

Då det var så besvärligt för Svante nyss att gripa och bära på anden, skulle Fredrik hjälpa till idag.Han tog den i vingen istället, där det var som lättast helt enkelt med resultat att det inte gick att bära längre sträckor utan att snubbla på fågel och till sist tappa den!

 

Vi fortsatte som vi började för några veckor sen: Fredrik sitter och håller i anden strax ovan marken så att han inte har någon chans att gripa fel utan att bita Fredrik i fingrarna. Vi provade flera gånger och efter ett tag verkade han förstå att det bästa är att till och med trycka till lite extra så anden åker upp i munnen ordentligt.

 

Detta provade vi först på några korta metrar och längde sträckan till ungefär 30m. Sen tyckte vi det räcker och han tröttnar rätt fort att bara springa rakt fram, gripa och bara in något. Det kan jag förstå. Klart mycket roligare är det med att leta upp först och bära sen!

 

Ja nu tyckte vi då att det var värt ett försök och drog anden kanske 50meter inne i skogen som tyvärr var full av bråte, ris och gallringsrester. Men han gjorde det jättebra! Greppet satt som det skulle och då är det klart att han orkade bära anden!

 

Vi kunde se hur han själv växte när han märkte att det funkade och matte blev glad! Mycket glad.

 

Sora next. Till henne drog vi 20m kanske då jag vill spara på anden. Hon spårade fint lilla sötnosen, blev överlycklig när hon hittade fågeln men fick tyvärr inte lugga i den, hon är för rabiat!

Men jag måste verkligen säga att lilla valpen är en liten naturbegåvning. Allt bara fungerar av sig självt! Men, jag får väl se hur det går i framtiden, hon är ju för ung än för att kunna säga något mer än att hon är fiiiiiin!!!!!

 

 

 

********