2012-07-15 Litet annorlunda träning.

Idag tänkte jag skoja till träningen något! Det skulle kanske vara roligt att ”jaga” med matte och attans, hitta en kanin i skogen!!!! Ja så fick det bli!

 

Gick först och drog kaninen 300m kanske utan att hundarna såg. Tog med mig bägge och lät dem ”gå över löpan” och visst, dem fattade racet!

 

Vi gick då allihopa i spåret på lilla kaninen och det märktes direkt att hundarna tyckte det var skit roligt! Svansarna gick och när jag viskade på de att vänta, så gjorde de det, Svanti så klart för han vet vad jag vill och Sora för att hon undrade. Nästan framme lät jag bägge vänta igen, viskade på Svante att han skulle sätta sig bredvid mig, släppte honom och skickade iväg honom med ”Spår Apport!”. Sviff sa det han rusade iväg och kom med kaninen! Yeah, så roligt!

 

Då leken verkade vara omtyckt, kopplade jag bägge vid ett träd, gick iväg med kaninen och släpade den 50m eller nåt. Tillbaka till dem, Svanti höll jag kort nu och lillan fick nosa framme. Jag hade lagd kaninen på ett litet gärde som jag kunde se vad hon gjorde därför släppte jag iväg även henne det sista och lät henne leta upp kaninen själv ute på gärdet! Så himla söt den lilla hunden när hon letar och hittar och blir så glad när hon kommer fram och får beröm! Snabbt ikapp annars luggar hon kaninen i småbitar!

 

Tog några fri sök apport med då jag går några meter tills hundarna inte ser mig mer, lägger kaninen någonstans på vägen och skickar iväg Svanti. Han letar i ringar och när han väl hittar kaninen är det ingen tvekan mer: upp med den och tillbaka till matte. Duktiga lillskit!

 

Lilla Sora fick leta två gånger hon med men klart, hon vet ju inte att hon ska tillbaka med kaninen så jag får skynda mig dit varje gång. Några gånger har hon faktiskt försökt att ta kaninen och bära med sig den men hon är ju lite för liten ännu!

 

 

 

********