2012-07-23/26 Mås & kanin

Träning fyra dagar i rad. Kände mig väldigt sugen och Svante verkar tycka om det. Visst har jag fått tippset om att inte göra för mycket så hunden inte tröttnar på det, men som det känns just nu så verkar han ha jätteskoj att leta upp vilt som jag eller Fredrik gömde.

 

Träningen blev lite av allt: Fritt sök med mås, släpspår med mås och kanin samt lite platsliggning och nåväl, det vanliga med att uppföra sig väl…..

 

Måste säga att han gör allt lite lustigt och något svårt för sig självt: Vid spårning tar han inte ner näsan i backen, springer alldeles för fort och därmed förbi vinklarna. Klart han förstår att spåret försvann men han måste ju inte springa förbi för att märka det, eller? Men han är väl sån och det hjälpte inget att ta honom i spårlina så han lugnade ner sig. Det gick lika fort, gjorde ont i mina nävar och så fort han kom löst gick det i hans terrierfart i alla fall.

 

Räv ur gryt har vi inte tränat mera än att vi fortsätter med metoden: Allt som är inne ska ut, spelar ingen roll vad det är för något. Väl ute: massa med beröm. Hoppas vi lyckas med det till sist.

 

Men nu efter de fyra dagar ska han få vila och sen kör vi igen nästa vecka.

 

********