2012-09-08/16 Tyskland

 

Då var det äntligen dags att ta semester och självklart styrde vi kossan ner till Tyskland. För det ena att äntligen få träffa min familj igen och för det andra hade vi bestämt att träffas med Bernd och hans fru Barbara och även träna på viltsvin i ett tyskt hägn.

 

Dagarna i Berlin var härliga om även alldeles för korta för att hinna med allt vi tänkte, fast det är väl kanske hela grejen med semester också: att inte bara rusa på i full fart utan även kunna ta det lugnt och bara sitta ihop med föräldrarna och syrran.

Men Bernd och Barbra fanns det tid att träffa. Vi blev bjudna och hade verkligen trevligt ihop med mycket terriersnack så klart.

 

 

Dagen därpå körde vi till ”Schwarzwildgatter”, grishägnet för att kolla hur det går på tyskt sätt. Vi blev väldigt trevligt emottagna där, fick rikligt med information och tipps om hur vi skulle släppa och hur vi skulle gå och vad vi skulle göra. Perfekt och mycket professionellt måste jag säga! När jag sen väl släppte Svante blev resultatet som väntat: han grejade det fint och vi var mycket nöjda. Vi ska nog återkomma nästa gång vi är nere i Tyskland.

 

********