2012-11-02 Matte tänker.

Då min lilla syster kommer till helgen och jag nog inte kan släpa med henne ut till skogen (hon är liksom inte typen för skogsaktiviteter) tog jag med mig mina två sötnosar och släppte de i morse.

Det hände egentligen inte speciellt annat än vad det brukar göra: några drev men inget skjutet.

Fast lite roligare var det idag i alla fall då även jag kunde använda min jägare hjärna och funderade smart idag!

Sora var lös och sökte. Hon hittade någonting och sprang efter, tyvärr släppte hon alldeles för fort, tyckte jag. Hon kom tillbaka så jag kunde släppa Svante på samma spår. För er som undrar varför jag släpper honom på samma slag min enkla förklaring: vi har så himla lite vilt på våra marker så jag är tvungen att ta de lilla som dyker upp. Det kan annars lika väl bli så att vi går i flera timmar utan något drev alls!

Jag släppte honom alltså, han tog upp det efter lite letande och sprang något längre än vad hon gjorde. Märkligt och synd tyckte jag. Om det nu var det enda djuret som fanns för oss idag, skulle vi väl inte ge oss, redan! Tänkte jag och funderade med GPS-en i näven hur rådjuret kunde ha gått. Egentligen skulle det ha rundat berget, då hundarna gick efter det runt en bergsknalle. Där borta finns det en klyfta som går upp mot kraftledningsgatan. Kanske har rådjuret tagit denna väg och hundarna slutade leta efter det då det var en väg emellan. Jag tog då med båda hundar i koppel och tog oss till stället som jag tyckte kunde vara lämplig att börja leta efter spåret. Släppte Svante och uppmanade honom att leta bocken. Ha, det gick toppen! Till sist fick han upp det och drev det en bra stund, härligt att stå där och vet att jag tänkte rätt! Han drev rådjuret fram till en bred bäck, vände och kom tillbaka. Jag misstänkte att rådjuret gick över bäcken som tyvärr var helt omöjligt för mig att ta sig över.

Så vi gick runt till nästa bro, en bra bit att gå och tillbaka till stället där Svante släppte. Nu var det Soras tur att leta upp spåret igen. Hon gjorde det! Även hon fick sig då ett fint drev och höll i en bra stund!

Tja, så kan det gå att även matte funderar i skogen!

 

 

 

 

********