2013-05-19 Träning i Skara

Rätt synd är det om min lilla Svante som älskar att träna och hämta in apporter och gå spår! Men det är liksom lite svårt med tratten på! Han fick i alla fall följa med till Skara då det var dags att träna med Joakim.


Vi tränade på det ”vanliga” kan vi väl säga, stadga, inkallning med störning, fot-gående med kontakt och lite apportering så klart. Vi har kommit en bit på vägen allihopa faktiskt! Även plotthunden tar apporten och håller den, om än hon ser lite ledsen ut, typ ”äh, det här var ju löjligt!” Nå, ska det tränas, så ska det och Joakims basset apporterar och hon är definitivt ingen apporterande hund i första hand men det går att lära de i alla fall!


Sora var duktig tycker jag, hon kommer som ett skott när jag kallar på henne och är helt ointresserad av andra hundar. Det är nog fördelen med en tik! Svante, hanen, han har alltid så himla mycket att fixa och greja och hinna med om han är med andra hundar!


Med Sora och apporteringen går det långsamt. Får nog i ärlighetens namn erkänna att jag inte har tränat så mycket med henne så därför har vi inte kommit längre än att hon greppar och håller. Men även momentet ”Hålla” går lite si så där ibland, det beror lite på vilken sort apport hon ska ha i munnen. Den ena går bättre än den andra och alltihop beror lite på damens humör för dagen. Tikar!


Efter träningen med Sora plockade jag av tratten på Svante och lät honom leta upp lite apporter. Han skrek av glädje och letade upp en efter en och kom till mig och ville bara ha mer! Nä, det fick han inte, han fick springa av sig lite löst på den stora gräsmattan där han inte kunde springa in i något eller få en pinne i ögat, sen var han på tok för varm, det var en varm dag idag, ja, så bestämde jag mig för att stanna kvar en timme till och gå ner till sjön och låta hundarna bada lite! Med Sora har jag inte börjat slänga in pinnar eller nåt till henne för att hon ska få hämta ut nåt. Svante är tyvärr lite så att han står vid kanten av sjön, glor på mig och väntar på att jag ska slänga in något. Det gjorde jag inte idag utan pekade bara in mot vattnet och sa: ”Ut o sök!” och sviff så var båda hundar i vattnet och paddlade glatt igenom vass och annat som växer där. Som tur var, är det inga problem att få ut dem ur vattnet, ha, ha, har hört av folk, vars hundar älskar vatten så de bara simmar runt, runt och till sist är de utan kontakt och bara simmar! Nu har jag fyra veckor på mig att träna, då är det sista gången för denna kurs. Tråkigt!

 

 

********