2013-06-11 Grisfot på vift

 

 

 

 

Hade bett en arbetskompis att spara på grisfötter om han skjuter en vid åteln och ja, det gjorde han, både sköt bra och sparade på fötterna! Perfekt! Nu har jag ett litet förråd i frysen att ha roligt med, nåväl, inte bara jag så klart, mera hundarna! 

 

 

 

 

 

 

Jag fick fötterna idag och lät en vara framme direkt inför kvällens påhitt. Vi drog upp till de stora gräsytorna vid skjutbanan för att dra lite släpspår med grisfoten till varje hund. Svante fick även några spår-apport uppgifter som han fixade bra som vanligt.

 

 

Självklart verkar det vara svårare att hålla näsan nere på en kort klippt gräsmatta! Det märkte vi även i fjol när vi höll på att träna Svante inför det stora provet: Det gick utmärkt i skogen, perfekt på vallar men var ack så svårt på kortklippta fotbollsplan! Med detta i minnet var det ingen dum idé att byta ut skogen mot gräsmattor idag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till Sora drog jag först några korta spår för att se hur hon reagerar, det gick bra, så drog jag ett längre. Roligt nog så tyckte hon om att samarbeta idag och gick spåren fint med näsan nere, nåväl, mestadels…och tyvärr något för fort. Det gör att hon förspringer sig ibland och behöver uppmanas att fokusera på uppgiften igen. Men till sist hittade rätt rätt, strulade knappt de sista 200m jag var nöjd.

 


Svante fick jobba lite längre, drog ett rejält spår till honom och skickade iväg honom själv på Spår-Apport. Han sprang som tusan, även här: något för fort och förbi vinklarna, men han fattar det självt, vänder, letar upp igen och följer spåret. Väl framme var han tvungen att skaka om foten först och morra lite, hans knasiga sätt, innan han kom tillbaka med till mig och lämnade av. Tja, en rolig liten sak så här snabbt efter jobbet, perfekt!

 

 

********