2013-06-28: Ut och lägga spår…

tysk jaktterrier 49… det är väl trevlig fredagssysslo istället för att sitta på soffan och glo på tv. Väderprognosen var dock inte den bästa, det skulle komma rejält med regn över natten, men skam den som låter sig avskräckas av lite regn!
Då spåren skulle ligga över natt hade jag inte för avsikt att låta grisfötterna ligga ute i typ 24 timmar. Säkert är då räven framme och käkar upp dom, det har ju hänt förut. Nä, istället höll jag noga koll på hållet jag gick och fixade till så jag började spåret vid vägen och slutar vid vägen så jag enkelt kan ta mig in i skogen och lägga ut klöven innan det var dags att sätta hund på. Spåren blev rätt långa, Svantes snitslade jag inte alls, bara Soras med några få, tänkte, det får GPS-en hjälpa mig med om det kniper. Det jag noga snitslade var dock vägen tillbaka till spårslutet för Soras spår så jag hittar imorgon kväll. Blodet för hennes spår hade tagit slut lite nånstans i skogen så det hoppas jag på att jag hittar!
Innan jag la spåren som ska ligga över natt la jag ett kortare blodspår med köttbullar i för lilla Sora. Det hade legat i ca. 2 timmar, jag hann lägga båda de andra spåren samt ta en rejäl promenad med hundarna. Så gick vi, lillan och jag, på ”jakt” efter grisfoten. Oj, så roligt, hon gick jättefint, hittade mina små, små köttbullar och kom glad fram till bullarna till slut!
Sen fick det bli fredagsmys i alla fall.

 *****