2013-08-07: Kollade gryten

DJT JagdrucksackDå jag har inte har ambitionen att släppa ner mina hundar i gryt, dock vet jag någon som är grytjaktsugen, fick det bära av till tysk jaktterrier 55marken och kolla gryten idag. Tog med mig kvällsmaten, termos med the, min goda ryggsäck och kikaren och det blev en absolut härlig kväll i skogen. Terrierna förstod direkt när vi svängde in på grusvägen till marken, vad det var som var på gång, men riktigt nöjda blev de inte, de ville helst bli släppte, så klart.

Parkerade bilen vid grillplatsen och gick västra sidan marken uppåt först. Tog det lugnt och passade på att träna hundarna i att ”Gå bak!” med kopplet runt så jag har fria händer för att kika över hygget. De var rätt duktiga och vi trasslade in oss bara några gånger sen var de med på noterna.

Tyvärr är det rätt svårt att gå tyst i all ris och bråte som ligger över hygget, men vi fick se en stor ko/kviga som betade på hygget. Vi fortsatte mot mossen i norr och tog då förbi gryt nummer ett, ett sten-/ jordgryt. Svante var väldigt intresserad och det visade sig var ett spår efter räv eller grävling som hade lämnat grytet. Vi följde spåret till markgränsen sen fick jag bryta, Svante blev sur, han älskar ju att spåra.

Men ett gryt kvar ju! Här fanns det en hel del bajs runt om så visst borde det vara någon som bor här, men den var inte hemma idag i alla fall. Hundarna reagerade rätt ointresserade. Så det var ”riskfritt” för mig att släppa ner de för att kolla lite. Tomt.
tysk jaktterrier 56

Vi fortsatte sedan söderut igen, över ett stort, gammalt gärde. Här tog jag det lugnt och sakta och hundarna hade redan blivit av med den värsta energin så de höll sig snällt bakom mig. Spanade runt med kikaren men kunde inte hitta de bockarna som skällde åt oss. De ville inte låta sig locka ända fram heller. Men de kom närmare! Efter halvtimmen på gärdet gick vi mot gryt nummer tre, tomt det med.

 ******