2018-07-29: När en terrier har tråkigt

tysk jaktterrier 18 023

 

 

Det började med att jag hade skit tråkigt idag. Huset behövde dammsugas. Värmen var redan tryckande på morgonkvisten men vi tyckte det var dags att fixa det. Hundarna fick vara nere på gräsmattan i skuggan under grannens tall. Med jämna mellanrum kollade jag ut genom fönstret, bara för att se att de är kvar. Vart skulle de egentligen ta vägen?!? Men, ändå.

 

Svante hade lagt sig för en tupplur, Sora hade lagt sig hon med. Nästa gång jag tittade hade hon tydligen gått ner för slänten mot grannen. Nå, hon får väl göra det, är säkert svalare där bland buskar.

 

Tänkte inte mer på det utan jag visste ju att hon inte kunde nånstans utan hon fick väl vara där. Nästa gång jag tittade såg jag flera högar jord flyga genom luften och upp på slänten. Hon hade skit tråkigt, gått ner till tallens rot och börjat gräva.

tysk jaktterrier 18 024

 

Innan jag kom på henne hade hon kunnat hålla på i kanske en halv timme så hålet hon fixade var rätt ok stor, hon helt inbakat i jord och över lycklig över att ha utfört uppdrag ”gräv ner till China”.

 

Jag fick slänga in henne i badkaret och skubba rent henne med grönsåpa. Badkaret fick saneras. Och jag fick börja om med städningen i badrummet.
Låt aldrig ha din terrier ha tråkigt. :-)
Ho-Rüd-Ho.