2020-07-12: Första släpspår

jagdterrier 20 030Visserligen inte första släpspår då jag har dragit lite klöver, vom och annat gott under veckorna som har gått över gräsmattor och genom mindre skogspartier. Alltid rätt korta och enkla. Det verkar som om hans lilla nos är exceptionellt bra. Under våra promenader med alla tre är det Max som mest är med nosen i backen och det är han som hittar mera slag än vad de gamla gör. Lite lustigt. Han har en enorm lust att spåra, det märks. Självklart har han inte kopplat ihop att jag kan peka åt något och han följer, men han hittar ju spårstarten självt så jag behöver inte peka framför nosen på honom. Idag då tog jag första lite längre släpspår. Vildsvinsklöv, ca 50m rakt upp för en kulle, vinkel 90 grader, vidare ca 50m, vinkel 90 grader, korsa en liten gångväg och över den, vidare 20m. Så allt om allt kanske 120m, mossa, ljung och torr barrskogsmark. Vilken fröjd att se den lille!


Han förspringer sig i första vinkeln, men jag låter honom vara och följer efter. Det tog 2meter då förstod han att spåret var borta, rättar till sig själv och fortsätter. Det blev lite klättring för min del, lillan med fyrhjulsdriften paddlar på. Inte för snabbt utan medveten framåt. Rena fröjden att se svansen vifta. Nästa vinkel tar han utan bekymmer. Utför backen i storskogen, inga tveksamheter. Vid gångstråket blev han lite av sig, tydligen en del lukt till höger och vänster, men han begrep och tog rakt över till sist och fram till klöven. Vilken lycka, vilken lycka!!!!
Det är kommer bli bra med honom.

Fredrik var med och tog video bakom oss så kan jag i efterhand kolla igen hur det gick och vad han gjorde, bjuder på 2 skärmklipp.

 ****************************