2020-09-02: Hundkurs Del 3

Så vart det dags igen att efter jobbet ta bilresan på 1,5h bort mot Lidköping och Jokkes träning. Vi hade hunnit jobba lite under veckorna som gått, dock med blandat resultat får jag erkänna. Mest på grund av att jag helt enkelt var tvungen att jobba alldeles för mycket och tiden inte fanns. Tyvärr verkligen, då själva kursen ju baserar på att vi som ekipage jobbar oss framåt för att komma till nästa ”nivå”. Men. Linförigheten gick det inte alls med idag, Max hade sin uppmärksamhet på allt annat än mig så vi fick jobba hårt med varandra istället för att kunna visa upp några fina träningsresultat. Dock absolut: det är ju därför man går kurs: att få träningsstörningar så det går att lista ut vad som ska tränas mer. Träna linförighet på gräsmattan är lätt som en plätt. Att göra det bland hundar och på annat ställe, aj. Svårt!
Idag skulle vi även prova inkallning. Alla de andra ekipagen kunde stolt och fritt kalla in sina vovvar. Jag bad om långlinan och tänkte tyst för mig själv att det vart dumt att inte ta med Wehunts-GPS. Just för att vara säker…. Ja, ni vet.
Bilden nedan tycker visar tydligt Maxlis syn på världen. Jag är långt bort till vänster och skall ”gömma” mig, Jokke trasslar med linan som Maxli glatt snurrar runt i. Maxen själv står ock kollar in de andra uppradade hundarna. Han äger världen helt enkelt. Så är det Punkt. Som tur är så kan jag berätta att han några sekunder efter bilden togs, vänt sig om, kollat åt mitt håll och lät sig kallas in utan problem. Han kom flygandes som oljande blixten. Dock fanns långlinan kvar. Ha det flott i sommarvärmen och sköt om er i dessa tider.

jagdterrier 20 037

 

*****************************************