2020-09-13: Spår med spårläggarskor

jagdterrier 20 039Dags att byta draglinan för grisklöven till spårläggareskor. Köpte ju några i somras som jag verkligen kan rekommendera. De är enkelt att hantera, enkelt att få in klöv och enkelt att gå i. Ingen känsla av att ”gå på potatis” eller som i träskor utan det känns nästan inte att de sitter på. Läs även här: "2020-04-10: Postorder: spårläggarskor" Kombinerade med torrblod.

Spåret till Max fick vara av det kortare slaget för att se hur han reagerar. Uppsparket i spårstarten gick enkelt att fixa: bara kraffsa med foten, sen droppa lite blod på undersidan klöven och gå iväg. Då och då nån droppe längs vägen, självklart än rätt regelbundet så han verkligen lyckas.

Terrängen varierade rätt bra, lite åker, under en kraftledning med mycket bråte, nåt stup, storskog en liten kal berghäll.  Det blev inte då långt utan mest bara för att kolla och för att träna på att spåra. Vinden fick vi både som med och motvind, eftersom jag gick spåret som ett U.

Liggtid blev runt 5h, det regnade rätt mycket under tiden och även när vi gick, temperaturen låg på 15gr.
Har ju en Wehunt GPS-puck som jag gärna tar med mig när jag lägger spår och sen sätter på hunden för att se hur noggrann han går. Går lika bra med underbara Astron, men nu har jag ju en Wehunt också så den får användas den med.

Max hade inga svårigheter med spårstarten, gick direkt på och följde fint med lagom slack lina. De vinklarna som samtliga var något flackare, gick han utan problem och hela tiden höll han lagom tempo och fin koncentration. Nästan så jag kan säga: som en vuxen hund. Stolt hittar han grisfoten och får ha den ett tag, jag hinner min obligatoriska bild och kollar nöjd på mobilen hur Wehunt tycker Max hade gått: Ja, se självt, rätt ok faktiskt.
Ho-Rüd-Ho och alltid Suchenglück.

************************************