2020-10-04: Då vart säsongen igång

jagdterrier 20 042Som vi har längtat! Som vi har väntat och som vi ändå fick vänta några dagar extra pga jobb och annat som tyvärr kom i vägen. Men idag, idag min lilla terrier fick du komma loss. Glädjen hos en jakthund som får ägna sig åt det den är avlad på går inte att beskriva. Det finns många sätt att sysselsätta en jakthund. Det finns till och med de som påstår att det går att aktivera en jakthund med annat än jakt. Nja. Må vara. Men dessa människor har aldrig sett denna rena skära glädjen som sprider sig i hunden när kopplet stryks. Ni kan säga vad ni vill, men det finns inget som kan mäta sig med det. Nu är säsongen igång och nu ska vi ut och jaga. Min tanke är att hålla Max i koppel denna säsong, han ska få lite skolgång först. Men, jag ska se om jag kan hålla mig. För som sagt, glädjen går inte att beskriva. Men än är han för ung hur än jag vrider på det.


Sora fick upp några gånger, självklart enbart rådjur, för det är det som finns. Hon sökte fint och fick en löpa ca. 250m ifrån mig, drev i ca. 15min och kom fint tillbaka. Vi fortsatte och hon skötte sig väldigt bra. Bössan fick jag tyvärr ingen chans att lyfta, då dreven gick runt mig på för långt håll respektive så gick de ut ur marken.
Jag höll första släppet lite kortare, hon är ju trots allt 8 år och inte i kondition än, trots cykling, men det går ju inte att jämföra

**********************************