2020-10-10: En Bohusjakt

jagdterrier 20 043Idag var det en sådan där underbar jaktdag som länge finns i ens minne och hjärtat. Vi var bjudna hos två underbara jaktvänner på Sotenäs, som så många gånger förr. Och som så många gånger förr blev allt så himla lyckat. Dagen startade med rökt älg och rökt lax som Tommy och Ingemar själva röker numera. Vi alla fick provsmaka och kunde konstatera: Delikatesser, rena delikatesser. Självklart fick alla gummihandskar och vi höll avstånd utomhus. Det kändes lite befängt att inte gå nära alla och ge en kram, vi brukar annars göra det. Men det är som det är. Inga samåkningar heller utan alla som inte tillhör samma ”flock” fick köra på egen hand ut till sina pass.

Vi hoppades på vildsvin, då de under veckan har varit på kameran. Fredrik var med igen, laddat med cykel och Astron så han kunde cykla längs den stora vägen och följa dreven. Rädda hunden ifall det skulle vilja gå över.

Vi släppte Sora uppe från berget, ett nytt försök att gå från lite annat håll. Jag kom inte värst långt innan jag via Astron kunde konstatera att något är på gång. Mycket riktigt, så skrek hon till och det blev ett väldigt fint och lugnt rådjursdrev. Det gick runt i såten och buktade fantastiskt, blev observerad ett antal gånger innan det till sist gick i pass vid hygget. Hon var då ca. 3min efter. Alla som såg rådjuret berättade sen att det till och med stannade till för att lyssna på henne. Gud så roligt! Hon kom fram till smaldjuret (skulle det visa sig sen), luktade och luggade lite, för att återvända till mig. Nu kan hon ju marken så hon genade och hittade mig rätt fort istället för att springa tillbaka i sin löpa.
Vi fortsatte längs strandkanten, inga grisar fanns det dock att hitta utan hon tog upp nästa rådjur uppe på åsen. Hon drev den fint och här blev det inte något längre drev utan det gick i pass rätt fort. En fin bock.

Max gick med mig i lina, han är rätt så jäkla vild att själv få komma iväg. Men nej, min lilla, du får lugna dig tills du är lite äldre. Han fick dock spåra fram till de två djuren och var mycket stolt när han hittade något gott där liggandes. Han ställde sig på bocken och drog den något i örat. Bra Max.
Vi tog ur djuren, Sora fick smaka på njurarna, Max fick en han med. Jag fick med mig hem hjärta och lever som vi stekte i smör hemma sen med mycket lök och potatismos. Underbart gott, underbart got!!!

Alla var väldigt nöjda och spänningen var på topp när dreven gick så fint. Mer fanns dock inte att hitta efter andra drevet, men vad skulle vi förvänta oss mer än att vi fick dessa två fantastiska chanser?
Tusen tack för en underbar dag!


Ho-Rüd-Ho och Waidmannsheil

************************************