2021-01-30: Grisjakt på Västkusten

jagdterrier 21 006Fick komma till ett trevligt mindre jaktlag vid västkusten igen. De hade fått gris på marken i några veckor nu, har självt drever och taxar i laget och då passade det fint med lite terrier.
Samling och allmänt prat om hur vi skulle gå, tack vare ny teknik så är det ju numera inte så svårt att inte gå vilse och inte gå över gränser. Jag fick en enkel förklaring hur jag skulle röra mig och då vart det bara att traska iväg. När alla väl satt på plats släppte jag Sora, som med glädjetjut drog iväg inåt en tät plantering. Där inne blev det mycket riktigt grova skall och det stod stilla. Långsamt rörde de sig framåt innan grisen tog fart och stack. Hon hängde inte i där länge, kom tillbaka och tog upp nåt nytt. Troligen gris det också som dock tog i bene och stack rätt omgående. Tyvärr gick då allt mellan skyttarna. Hon återvände, sökte vidare i planteringen men den var då tom. Till sist hittar hon rådjur som hon fick ut. Drevet gick en runda innan det blev ut ur marken. Hon släpper och är vid min sida efter en stund.
Nu hade det ändå gott bra in på dagen, alla var sugna på lite fika så vi bröt. Såten var genomgången och det fanns nog inte så mycket mer att hämta. Alla nöjda utom en. Max. Han fick vara praktikant och hänga med mig i koppel. Det är rätt så krävande för honom att hålla sig tät intill på min vänstra sida, att alltid gå på rätt sida av träden så han inte snurrar fast sig. Men ändå, han hade hellre varit lös, så klart. Och tyvärr så är ju säsongen slut nu. Suck.
Ho-Rüd-Ho

 **************************