2021-05-08: Ett enklare spår

jagdterrier 21 020Efter förra veckans bakslag tänkte jag att göra det lite lättare igen. Kortare spår och kortare liggtid. Tog med grisfoten och spårläggarskorna till skogen, snitslar och GPS-en. Laddade bilen med majs och tjära. Började med att lägga spåret: Start i storskogen, trampa sakta framåt, 60 meter rakt, 90 graders vinkel, 60m rakt, 90 graders vinkel, 70 meter rakt, över grusvägen, en bit längs grusvägen och in i skogen på andra sida, 20m stopp.
Då det kändes rätt enkelt och fick ligga 4,5 timmar under vilka vi körde till andra änden marken och traskade iväg med en säck majs till åteln. Fick så klart ett fint foto av mig med säcken från åtelkameran.
Sen tillbaka till andra änden och spåret. Ut med Max, samma procedur som vanligt: ned med ryggsäcken, av med koppel och halsband. Ut med spårlina, veckla ut linan, på med spårhalsband. Allt som inte behövs ner i ryggsäcken och så ”Sök spår!”
Oj så fint det gick! Han tågar framåt kanon bar: låg näsa, långsamt och med stadigt ”drag” i linan så jag känner att han ”är på”. Första vinkeln tar han utan problem, raksträckan lika så. Andra vinkeln går han över, rättar sig själv och kommer tillbaka till raksträckan. Kanon bra fram till grusvägen. Över vägen inte heller något bekymmer, tar rätt åt vänster och följer spåret/grusvägen en bit för länge och missar avhoppet. Det märker han dock själv, kommer tillbaka och går in i skogen och fram till klöven. Perfekt, mycket bra, mycket bra! Härligt!
Ho-Rüd-Ho och Suchenglück.

 **************