2020-11-08: Unghundens snurr i cirklar

jagdterrier 20 050Max fick komma loss lite idag efter älgjaktens stillasittande. Det gjorde gott. Sora först, så klart, men eftersom det vara bara jag ute då ingen annan kunde, blev mina chanser förstås inte något större. Hon drev fint, men utanför räckhåll för min del. Sen har jag den sprattlande unghunden i koppel, så även om det skulle dyka upp en rimlig chans, är det inte läge att ta ett skott. Nej, idag var vi ute för att ja, vara ute helt enkelt. Bössan satt tryggt på ryggen, så klart, i fall att, men vet ju aldrig.
När Sora hade gjort sin runda, bytte jag hund och Max fick komma loss. Han tackade med ett vrål och stack iväg. Som tidigare märkt, hans motor alltså! Det saknar motstycke. Han springer som en kanonkula och avverkar stora ytor på nolltid. Lite synd det så klart, för han är lite snabbare än Sora när han driver och det kommer nog inte bli som med henne: att rådjuren väntar in henne och lyssnar. Men, det återstår att se.
Han hittade diverse slag och drev 2 ggr. Varav ett riktig fint långt som till och med gick i en cirkel innan det stack iväg. Han bröt när det väl gick ut för långt, tog sitt spår fint tillbaka och sen hände det som nog händer alla unghundar: han snurrade fast i hans egna cirkel-spår. Han hittade helt enkelt inte utgången. Det är inte första gången han råkar ut för det och det kommer krävas något år erfarenhet tills de lär sig det. Till sist fick jag allt blåsa i mitt lilla jakthorn så han fick rätt riktning. Bra med Astron (och nu även Wehunten som verkar fungera) så kunde jag blåsa i rätt moment när han var på väg upp i nästa cirkelsnurr. Då fick han rätt och kom fint tillbaka.
Lilla Max. Mycket att lära men du verkar definitivt ha potential du!

***************************